lauantai 24. huhtikuuta 2021

Reipas aamukävely/sisua ja nöyryyttä

 Hyvin nukuttu, heräsin kello 6, pakkasta -4 astetta, lunta sadellut ja lisää tulee.

Reipas kävely 10 km/ 8:15-9:35, aikaa meni 1 tunti ja 20 minuuttia. Olipa aikamoinen ilma, jätkän kynttilän kannella tuuli todella voimakkaasti. Muuten kyllä hyvä kävellä, ei ollut vastaan tulijoita.


Maisema on nyt ikkunasta tälläinen.

Tänään tuli lepäiltyä vielä viime viikkoista puuhailun väsymystä pois. Päikkätit nukuin ja katselin telkusta vanhoja urheilu dokumentteja.

Poliittisista asioista tuli mieleen, miten äitini kertoi jyvien piilotuksesta itsenäisyys vuosilta. Hänen vanhempien kotitilansa oli 1000 hehtaarin tila, missä isäntäväen lisäksi oli apuvoimaa aina tarve käyttää. Äitini kertoi hänen isällään olleen molemmat käsinauhat, punaiset ja valkeat. Kun sitten tila sijaitsi Ounasjoen vähemmän kuljetulla puolella näki, onko yli tulossa punaisia, vai valkeita, laittoi hän näytille tulijaa miellyttävämmän värin. Mainitsi hän kuitenki entisten Renkien vieneen jyväsäkkiä kotoaan rekikuljetuksessa, mutta jotakin ei ollut näytetty.

Isäni kertoi kuinka he olivat lankomiehen kanssa kiusanneet hänen anoppiaan ( äitini, äitiä), kun pappallani ollut tapana käydä soittamassa kaksirivistä haitaria hypyissä ( tansseissa). Olivat kysyneet miten luotti papan sellaisille reissulle, mummo oli sanonut, ei häntä huolettanut, hoidin ukon ennen lähtöä.😄

Muistan mummon näkömuistilla aivan selvästi keinutuolissa, pieni ystävällisen olentoinen nainen ( tietojen mukaan 1,5 metriä pitkä ja sanavalmis). Äiti käytti näytillä meitä Marraskoskella tädin luona, olin vain 2,5 vuotias 1955.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti