maanantai 4. joulukuuta 2023

Komposti hommat

 Hyvin nukuttu, heräsin kello 6:00 maissa, pakkasta mittarissa -10 paikkeilla, vähän pakkaslunta sadellut.

Tänään oli tarkoitus suunnitella kompostihommia. Suunnitelmissa hyödyntää kellaria, sen lämpöä ja kesäisiä kelejä talvellakin. Ja kun maalla kulkee voi jätökset viedä jälkikompostiin maatilalle.

Kaupassa käytiin ennen puoltapäivää ja sitten oli vuorossa kompostin kasaaminen.


Kokeilu käynnistyy ja ei ainakaan jää ja räntä haittaa, sekä luulisi hajut olevan hallinnassa, koska oletan tapahtuman olevan suhteellisen nopea.

Komposti kuiviketta haettiin vielä ja lopullinen asento täytyy vielä viimeistellä. Kyllä sen luulisi onnistuvan, kun on tottunut maalla sellaiseen elämän tyyliin. Täytyy vain tehdä säännölliset toimenpiteet selväksi.

Ei tässä sairaana olla, mutta jotenki rokotuksen jälkeen koko kaksi viikkoa tuntunut, että flunssa on, ei kuitenkaan kuumetta, eikä vilunväristyksiä ole ollu. Se on immunoginen vajavuus syntynyt lapsuudessa, huonolla ravinnolla. Ilmeisesti kuitenki henkiin jäi päästyäni ammattikouluun 16-vuotiaana ja siellä sai 2-vuotta monipuoliset ruuat viikolla.

No niin tänään tuli Napapiirin Energialla kirje kotiin, vuoden alusta kaukolämpö maksut nousee 9 prosenttia. Siihen se sitten eläkkeen 5,7 prosentin nousu menee, eli n. 14 €/kk, siis 168 € vuodessa 😂😂😡😡.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti