torstai 9. marraskuuta 2023

Iso-isän hommia

 Hyvin nukuttu, heräsin kello 6:00, laitettiin herätyksen. Tänään aamupalalle Pepin päiväkodille Vekarakotiin.

Lähdin kävelemään kello 7:00 kohti Pepin päiväkotia ja heti kohta Jori tuli Pepin kanssa pihaan. Sinne oli laitettu aamupalat puuron kanssa valmiiksi ja siinä nautittiin porukalla aamun antimet. Jori lähti työpäivää ja minulla meni vielä tunnin verran päiväkodissa. Piirrettiin Pepin kanssa ja Peppi näytti paikkoja, sitten sanoi, että pappa voi lähteä, heippa halin jälkeen.

Ei ollut muita iso-isiä, niillä on kiireitä hommia 😄🤭

Kävelyä tuli aamusella 4 km.


Takka tänään punahehkuva.

Tänään muistelin vuoden 1994 kevät puolta, kun olin Mäntyniemessä viimeistelytöissä. Ukot veikkaili, ettei Martti Ahtisaari pääse aulan rappusia ylös, kun ne oli aika kapeat. Kyllä ne vain oli leveydeltään noin 60 cm sanoin, että voihan siitä nousta sivuttain. No Martti sinne pääsi. Oli siellä erikoinen muurari, varmaan 150 kg, iso mies, pitkä musta tukka ja vahva palmikko roikkui takana. Minua se rupesi sivistämään, kun kuuli minun Lapin murteella puhuvan sanalla rahhaa. Sanoi että kuuleppa Lapin mies, pitää sanoa rahaa. Rupesin häntä siitä sivistämään ja sanoin, että kyllä ymmärrän raha sanan, on sitä jonkin verran. Ja sittenkö puhutaan Rahhaa, niin se tarkoittaa sitä olevan paljon laisesti. Kyllä hänellä siihen nauru maistui ja sanoi, ettei noille Lapin miehille koskaan pärjää. Ei hän niitä takkoja sinne muurannut, vaan ne valvoi takkamestari Hyytiäinen ja imurit tuli piipun päähän.

Mäntyniemen kustannusarvio taisi olla siellä alle 100 miljoonaa mummon-markkoja. Mutta loppuhinnaksi taisi tulla 250 miljoonaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti