perjantai 8. tammikuuta 2021

Hyötyliikunta/Saunomista

 Hyvin nukuttu, herättiin kello 8:00, ajateltiin tänään ajella Luusuaan. Pakattiin autoon tavarat ja lähdettiin ajeleen kello 9 jälkeen. Lumityöt tein ennen lähtöä, vähän kevyttä pakkas lunta sadellut.

Lumitöitä tein muutaman Tiiman päivän mittaa. Päivi hoiti ulkosaunan lämmityksen pääosin. Naapurin Kari kävi jutustelemassa päivällä, onhan tässä toista kuukautta menny viime kerrasta.

Saunassa olen käynyt kello 16:00 lähtien, nyt on kello 19:00 ja vielä menen saunaan.

Muistelin Kittilän aikaani, kun käytiin Särestössä Kippi- Mikon kanssa jututtamassa Antton Särestöniemeä,  tietenkin meillä oli kuski ja kossua ainakin pullo. Anton kyseli mikä mies olet, kun puhut niin kotoisasti. Hänhän sanoi, että kyllä mie Koskelan Jaakon tunsin Marraskoskelta, sehän oli minun Iso- pappa ja niillä oli kestikievari Ounasjoki varressa. Anton oli käynyt siellä nuoruudessaan, kulkiessaan veneellä Kaukoseen. Kippi-Mikko kertoi, että kerran mennessä Särestöön Anton oli ollu aivan maalissa yltä päältä ja arvuutteli olikohan Anton piirrellyt Reidarin nimissä tauluja.

Kippi- Mikko oli semmoinen haukkumanimi, kun hän oli ostanut nosturilla varustetun kuorma-auton ja tehokkaalla nosturilla, sitten vetänyt auton rungon käyräksi. Me tehtiin koulun puitteissa hänelle rakennus hommia.

Mummo hoiteli kestikievari hommaa 1900 luvun alussa, esimerkiksi Niesin ja Unarin väki oli monesti asiakkaana ja yöpyivät mummon talolla. Talo on aikoinaan purettu ja eno on siirtänyt osan läheiselle juoksu-törmälle osan, sekä täti Sinettään itäpuolelle osan rakennuksesta.

Rakennuksen paikalla oli vanha kaivo, jonka tätini kysyi voisinko täyttää sen, kun ajatteli sen olevan vaarallinen. Täytin kaivon 70- luvulla maalla, sen yhteydessä löysin vanhan rakennuksen pohjilta muutaman vanhan markan kolikoita, taitavat olla nyt muutaman sadan euron arvoiset.


Lumitöitä piisasi.


Se on vielä pimeää.


päivillä roihu palaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti