sunnuntai 26. joulukuuta 2021

Lepäly/Mietiskely

 Hyvin. Nukuttu, heräsin kello 7:30 ,muut heräili sitten pikkuhiljaa. Pakkasta on ollut koko päivän riittävästi, siis yli -15 astetta.

Tänään sain viimein hommattua uuden puhelimen ja tietenkin kaikki toiminnot vastakkaiset entiseen, 5 vuotta vanhaan. Oottelenpa tässä huomista päivää, että pankkien lukitukset vapautuu. Onneksi yksi pankki hyväksyi kirjautumisen.😀😀

Kempeleen perhe lähti toiseen mummolaan puolen päivän maissa. Päivi kävi pyörä lenkillä kaupungilla.

Muistelin omia lapsuusvuosia, kun pojan pojat ovat niitä ikäluokkia. Monet vuodet keräilin marjoja ja ostin omillla rahoilla kouluun flanellipaidan ja lenkkarit. Yläasteikäisenä sitten oli tarvis talvitakille, isän kanssa lähdettiin Rovaniemelle ja oli niitä suurimpia pettymyksiä. Ajattelin kunnon hupullista ja siinä karva reunusta, olihan niitä siellä, mutta 100 markan paikkeilla taisi olla. Jostain syystä päädyttiin emännän kaulukseen navetta-takkiin ja noi 20 markkaa maksavaan. Kyllä se oli epämieluinen päällepantava ja taisi tytöillä olla seamanlaisia. Rahat taisivat mennä vanhempien sisarruksien maailmalla kouluttamiseen ja heidän viihde elämään, rahattomien ystävien kanssa.

Lämmitettiin Päivin kanssa sauna ja saunottiin. Työläis naisella on huomenna työpäivä. Päivi on ollut jo 46 vuotta työelämässä ja eläkekertymä on noin 30 € vuodessa, taitaa olla siinä 1200 € prutto eläke kuukaudessa. Pitää koittaa pysyä hengissä, että pärjätään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti