lauantai 12. marraskuuta 2022

Kävely

 Hyvin nukuttu, heräsin turhan aikaisin, kello 5:00. Se on turha alkaa venyttämään heräämistä, nukkuu sitten päivällä, jos siltä tuntuu.

Niinpä sitä tuli aamusta torkuttua sohvalla Tässä viikolla kävin lapinlihassa, ostin esimerkiksi poron savu-maksaa. Olen pitkän aikaa syönyt lihaa , vain noin 200 grammaa kuukaudessa ja nyt poikkesin siitä. Kokemus asiantuntijana sanon, että ihminen on eläin ja peto, kuten muutkin maapallon suurimmat tallaajat. No seuraavana päivänä, kun olin maksalla herkutellut, tuntui todella olo elinvoimaiselta ja riskiltä. Joten tänään tein sitten eläimen verestä veriohukaisia ja voimaantuminen vain jatkui 😀😆

Kauko-veli ja Jani soitteli päivällä ja vaihdettiin kuulumisia.

Kävin kävelyllä ja vetäisin 12 km, taas oli lopussa sateinen sää, että paita kastui päältä päin. Polvi oli välillä todella kipeä, mutta jatkoin vain ja se helpotti aina välillä. On merkki siitä, että kalvo side luusta on irronnut joiltain osin. Hyvin kuitenki pääsin takaisin petäjätielle.

Saunan lämmitin ja nyt ollaan jo saunottu.

Ihmettelin päivällä, miten peruskoulutuksissa otettiin muutama vuosi sitten inkluusio tärkeäksi toteuttaa. Mielestäni tästä alkoi ongelmat Suomen koulutuksessa, miksi kaikkien pitää kärsiä pienen osan kyvyttömyyksistä leimautuminen vuoksi. Jos ihminen on kehitysvammainen, niin se on ja eihän sillekkään mitään voi, vaan on järjestettävä sellaiset edellytykset, että oppiminen onnistuu parhain päin. Ja jos joku ei halua oppia ja opiskella, niin miksi muiden pitää kärsiä siitä. Tietysti voidaan sanoa sekin, että monet vanhemmat siirtävät omat velvoitteensa muiden hoidettavaksi. Sanomalehdistä lukemalla olen tullut ajatuksiin, että kouluryhmissä on opiskelijat alkaneet ottamaan valtaa ja aivan pienryhmissä ruvenneet kiusaamaan koulun opettajia ja henkilökuntaa. Muistan entisiltä kouluvuosilta tapauksen, kun satuin kuulemaan, miten kaksi opiskelijaa kiusasi opettajaa työsalissa. Otin henkilöt yhteiseen puhutteluun ja siinä en sanoja säästellyt,  eikä sitä puhuttelua olisi varmaan opiskelijahuoltoryhmäkään hyväksynyt, kyseinen opettaja ei ollut tietoinen minun opiskelijoille tekemästä ripittämisestä. Tuloksena oli käytös muutos ja ammattiopiston todistus.


Kyllä on pimeää.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti