torstai 9. helmikuuta 2023

Kuskina/ulkoilu

 Hyvin nukuttu, heräsin kello 7:00 maissa, Päivi oli jo ylhäällä.

Käytin Päiviä LKS:n laboratoriossa, ajan tilasi jo 2-viikkoa sitten ensimmäisen vapaan ajan. Kyllä on mallillaan terveydenhoito Suomessa.

Justiin kotiin tullessa oli kotikadun polanteen poisto käynnissä ja sitä sai seurata useamman tunnin ajan. Ennen se kävi kertaheitolla ja todella nopeasti, onkohan se työnteko unohtunut kokonaan nyky ihmisiltä.

Kyllä tuli kuitenki hyvät tiet.

Samoin toiseen suuntaan ja liittymät aukaistiin koneella.

Yrjö veli soitteli ja vaihdettiin kuulumisia.

Nyt ovat ihmiskauppaa harrastaneet oikeuden alaisena, tunnen paremmin marjapisneksen 90-luvulta. Hilloja tuli kerättyä useampana vuonna, pojatkin oli mukana ja oli hyvää liikuntaa, vatsassa oli vain nahka ja lihaksia. 90- luku siksi, että hintaa sai hillakilolle jopa 45 markkaa. Päivi oli töissä ja kun hän tuli töistä vaihdettiin, että minä suuntasin metsään. Paras yö oli kun lähdin illalla 5-aikoihin ja olin aamulla sitten kotona ja yön olin kerännyt toista saavia. Tullessa myin hillat torilla ja satsista sain 1850 markkaa, siihen aikaan kaivinkoneen sai päiväksi töihin 800 markalla😃😃.
No sitten kun alkoi ihmiskauppiaat pelaamaan hinnat laski ja monelta Lapin köyhältä vietiin elämää helpottavat ansiot. Nykyisinkin hillakilo on liikkunut siellä 5€ paikkeilla, mummon markoilla 30 mk.
Tarkkana poikana pistin kesäloman hillarahat säästöön, joita kertyi kesäisin 10.000 Mk paikkeilla. Sitten ostin näillä rahoilla €-aikana rappiotilan ja tällä hetkellä tilasta neuvottelen vasta 110.000 € lähtien.

Huurre kuva.
Syksy lehdet riipinyt.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti